mandag 6. juni 2011

planlegg dagen din

Nesten daglig er tankene våre innomat at vi burde spise bedre og trene mer, men dagene strekker ikke til. I vertfall for småbarnsforeldre. Først jobb, barnehage, skole og så hjem for å lage middag. Som regel trøtte og slitne alle mann etter en lang dag. Så er det fritidsaktiviteter som barna skal være med på, som fører til ny runde med bringing og henting. I vertfall på de minste barna, men en må også passe på tidene til de litt større barna of få de avgårde. Ikke rart at foreldrene blir nedprioritert da når det kommer til trening.

Min erfaring er at det middagen gjerne kan være dagens siste måltid. Da er alle aktiviteter over og en kan nyte middagen. og blodsukkeret er ikke på bunn etter en lang arbeidsdag. Ikke tar det noe særlig lenger tid å lage middagen fra grunnen av, noe som er første skritt til en sunnere middag. Nøkkelordet er planlegging!! Å planlegge dagene kan lette mye, men det er ikke gjort i en fei å forandre på vaner som er innarbeidd over lang tid.

Så har du et ønske om å komme i bedre form, spise sunnere eller kanskje gå ned noen kilo, må du prioritere dagene og deg selv.

Sett av litt tid til å planlegge middagene 2-3 dager fremover og kjøp inn sunne matvarer til disse, så sparer du både tid og krefter ved å slippe handling hver dag. Barn kan få oppgaver i å skrelle og kutte grønnsaker, så syns de ofte det er mer stas å spise de også. Og la hele familien få være med på å bestemme middagene kan også være en fordel.

Men ikke minst må du også prioritere deg selv.. Hvis du alltid lar familie, jobb og andre sine behov gå foran dine egne, har du til slutt ikke noe energi og overskudd til å gjøre noe med dine egne trenings- og spisevaner. Ingen barn har vondt av at mor/far er borte en time for å trene og komme hjem med mer energi som igjen vil føre til at de orker å leke mer med barna. Og ikke minst blir en i bedre humør av det, siden det ikke skal mye til før kroppen starter med å produsere lykkehormoner.

Så ikke vent...start uken med å prøve å komme deg ut på en treningsøkt..og returner med mye energi og godt humør..

Mine favoritter er turgåing og fjellturer:). Her fra tur i vakre Rondane..


Klem Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar