onsdag 29. juni 2011

en god holdning gjør at du stråler av selvtillit

En god holdning hjelper på mye, ikke bare får kroppen det mye bedre, men også selvtilliten får seg en puff! Det gjør også at du ser litt høyere ut, noe som mange ønsker.  De fleste bevegelser vi gjør gjennom en dag foregår foran på kroppen. Dette fører ofte til at brystmuskelene fremme  blir stramme og bak blir slakke, noe som fører til en "lut" holdning. En måte å strekke  muskelene på forsiden er å holde armene sammen bak ryggen og føre de oppover, samtidig som du presser brystkassen fremover. Selvfølgelig må en også styrke muskelene som er i ryggen for å oppnå en god holdning.


Øvelser som er bra for dette er:

Press skulderbladene sammen: tenk at du skal "skvise" en appelsin mellom skulderbladene. Prøv å holdt i ca 15.sek og gjenta 3-4 ganger.

Planken: husk å "hekte" navlen på ryggraden og hold så lenge du kjenner at teknikken svikter. Dette styrker kjernemuskelaturen som også er viktig for holdningen.

Rygghev: ligg på magen og hold hendene på hodet. Se i gulvet mens du løfter rolig overkroppen opp og ned. Løft evt føttene etterpå, ett og ett ben eller begge om du er sterk nok til det.

Diagonalløft: ligg på magen og løft motsatt arm og ben. Gjør 15 repetisjoner på hvert ben og 3 sett. Hold 3 sek før du bytter fot og øvelsene skal gjøres i rolig tempo.

Gjør disse øvelsene 2-3 ganger i uken, så ser du forandringer.

Lykke til:)

klem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar