fredag 17. juni 2011

Bruk sommeren til å komme i form


Hvor ofte starter vi ikke et nytt år med å ha trening og sunt kosthold som et nyttårsforsett? Så kommer ofte nederlaget etter brudd på forsettet.. Sommeren er en "lettere" årstid til å være mer i bevegelse enn vinteren. Bikinien skal snart frem fra skuffen og mange gruer seg til å ta den på.

Men!! Det er aldri for seint å begynne å trene og endre kostholdet og selv små forandringer kan gjøre store forskjeller. Ikke minst på selvfølelsen. All form for aktivitet og trening styrker selvfølelsen som er så viktig å ha.

Sommeren har lange dager, vi har ferie, solen skinner og vi får mer energi. Så hvorfor ikke starte nå? La ferien og sommeren bli en pangstart på en ny og bedre livsstil. Det er lettere å trene gjennom vinteren når du har vært aktiv hele sommeren og høsten.
Kondisjonstrening som sykling, svømming, jogging og fjellturer er ypperlige.

Best utbytte får en ved intervalltrening, og her er 4x4 en veldokumentert trening.
Dvs. 4 min hard arbeidsøkt med over 85% av makspuls og 4 min hvile som ligger på litt over 70%.

Spring opp en lang bakke og gå/jogg sakte ned igjen. Dette bør du gjøre 4 ganger, men husk god oppvarming og nedtrapping!! (ca 15 min på hver av de)

Stram opp øvelser der du bruker store muskelgrupper som knebøy, armhevinger, utfall, roing og mage/rygg er noe du fint kan gjøre uten å være på et treningssenter.
Kjør 3 sett med 12-15 repetisjoner for hver øvelse.

Sett av minst 3 dager i uken til trening og ikke slurv unna! Prioriter dette for din egen kropp og helse. Beveg deg også i 30 minutter HVER dag i tillegg.

Fordel treningsdagene utover uken:

1 dag: Intervall
2 dag: Sykle, gå eller svøm i minimum 45 min
3 dag: Kondisjonstrening + styrketrening

Lykke til:)
Klem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar