fredag 5. august 2011

Sunne kjeks til barn - finnes det?

Kjeks er nok ikke sunt, men noen kjeks er litt "sunnere" enn andre. De fleste kjeks som selges i Norge inneholder mye sukker og fett. Som igjen gjør de svært kalorifulle. Mange av disse blir markedsført til barn og hvor mange foreldre kjøper ikke kjeks til barna sine og tror det er sunnere enn for eksempel sjokolade?

Tidligere ble det brukt mye transfett i kjeks, men etter mye forskning viser det seg at det er et svært helseskadelig fett og kjeks ble vår største kilde til transfett. Mange informerer at de ikke lenger produserer kjeks som inneholder transfett og forbrukerene tror da at kjeksene har blitt sunnere. MEN problemet er at transfettet har blitt byttet ut med palmeolje som er minst like helsefarlig som transfett. De fleste kjeks i Norge inneholder palmeolje.

De fleste barn liker kjeks veldig godt og det er ofte enkelt å for foreldre å gi ett par kjeks til barna når de er sulten og tror dette er sunnere enn annet godteri. Det mange ikke er klar over er at mange kjeks er like usunne og inneholder ikke bare det farlige fettet, men også er de fulle av sukker og kalorier.

Her er 2 typer kjeks som ikke er direkte sunne, men bedre enn mange andre:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar